Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση Public Issue: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτο κόμμα βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30%, αφήνοντας δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία με 26%.







Τρίτο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγήγνωρίζουν πτώση στα ποσοστά τους.
Ειδικότερα, με βάση τη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα έρχεται το ΣΥΡΙΖΑ με 30%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με 26% και στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ με 15%. Ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά και Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 7%, το ΚΚΕ που βλέπει τα ποσοστά του να υποχωρούν στο 5% και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 4,5%.Εντός Βουλής μπαίνει και ο νεοσύστατος Συνασπισμός Δημιουργία Ξανά, που πιάνει οριακά το 3%. 
Κατανομή εδρών
Με βάση τα αποτελέσματα, η κατανομή των εδρών γίνεται ως εξής: ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 126 βουλευτές, η Νέα Δημοκρατία 66, το ΠΑΣΟΚ 40, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 20, η Δημοκρατική Αριστερά 17, το ΚΚΕ 13, η Χρυσή Αυγή 10 και η Δημιουργία Ξανά 8.
Παράσταση νίκης
Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 54% στην παράσταση νίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%. Το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί δεύτερο κόμμα.
Για τους πολιτικούς αρχηγούς
«Καταλληλότερος πρωθυπουργός» με 24% θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας. Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 19% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 17%. Στην τέταρτη θέση με 16% έρχεται ο «κανένας» και ακολουθούν οι Φ. Κουβέλης με 11%, Π. Καμμένος με 7%, Αλ. Παπαρήγα και Ν. Μιχαλολιάκος με 2% αμφότεροι.
Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός με 64% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 49%. Έπονται ο Πάνος Καμμένος με 39% και ο Αντώνης Σαμαράς με 36%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνει το 34%, η Αλέκα Παπαρήγα το 19% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος έρχεται τελευταίος με 13%.
Κυβερνήσεις συνεργασίας
Το 54% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση επιθυμεί μόλις το 26% και το 12% ζητά οικουμενική κυβέρνηση. Κυβέρνηση τεχνοκρατών θεωρεί ως κατάλληλη μόνο το 1% των ερωτηθέντων.
Για τυχόν δημοψήφισμα
Στο ερώτημα «Εάν γινόταν σήμερα στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Ευρώ, εσείς προσωπικά τι θα ψηφίζατε», υπέρ απάντησε το 85% και κατά το 12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ