Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τα strip clubs του Ιλινόις καλούνται να πληρώσουν (έναν περίεργο) φόρο


Οι ιδιοκτήτες τους είναι έτοιμοι να βγουν από τα ρούχα τους. Και να ανέβουν στους στύλους σε ένδειξη διαμαρτυρίας...
  Ως προς το όνομα, ακόμη δεν έχουν καταλήξει: Μπορεί να ονομάζεται «skin tax» («φόρος του δέρματος»), «pole tax» («φόρος του στύλου») ή «sin tax» («φόρος της αμαρτίας»).

Το σίγουρο πάντως είναι ότι, αν εφαρμοστεί τελικά, θα αντιστοιχεί σε 5$, τα οποία οι θαμώνες θα πρέπει να πληρώνουν στην είσοδο, αλλιώς δεν πρόκειται να μπουν. Και τα έσοδα από το φόρο θα πηγαίνουν σε γραφεία και οργανισμούς που μάχονται ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών ή βοηθούν θύματα βίας.

Αυτή είναι η απόφαση του γερουσιαστή της πολιτείας του Ιλινόις, η οποία όμως έχει ξεσηκώσει τους ιδιοκτήτες των strip clubs καθώς υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα «διόδια» θα μειώσουν πολύ τον αριθμό των θαμώνων ιδιαίτερα των μικρότερων επιχειρήσεων. «Νομίζω ότι αυτά τα 5$ θα σκοτώσουν την αγορά», δήλωσε ένας εκπρόσωπός τους στην εφημερίδα Chicago Tribune.

Η πολιτεία πάντως δεν φαίνεται να συγκινείται από τις αντιδράσεις: «Όλοι πρέπει να εργαστούμε ώστε η κοινωνία μας να καταλάβει ότι η βία κατά των γυναικών δεν είναι ποτέ αρμόζουσα», λέει η δικηγόρος Tiffany Winkler που υποστηρίζει, μαζί με άλλους, ότι τα strip clubs διαιωνίζουν την «αντικειμενοποίηση» των γυναικών. Κι αυτό πρέπει να το πληρώσουν.



http://topeiraxtiri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ