Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Google Calendar: Μια εξαιρετική υπηρεσία της Google

 Μια όχι τόσο διαδεδομένη υπηρεσία της Google είναι το Google Calendar. Ένα online ημερολόγιο για τους χρήστες που έχουν Google λογαριασμούς.


Το Google Calendar δεν είναι καινούργιο. Δημιουργήθηκε το 2006 και έμεινε beta ως το 2009. Με την κυριαρχία της Google στις μηχανές αναζήτησης και με την προσθήκη πολλών άλλων υπηρεσιών της εταιρίας, το ημερολόγιο άρχισε πλέον να χρησιμοποιείται... ευρέως από την πλειονότητα των χρηστών.

Όπως όλες οι υπηρεσίες της Google, και το ημερολόγιο της ακολουθεί τις γραμμές απλότητας τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην ευκολία χρήσης του.
Με το λευκό να κυριαρχεί, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την ημέρα και την ώρα για να προσθέσει τα ραντεβού του, να τα παραμετροποιήσει και το σπουδαιότερο να τα μοιραστεί.
Το Google Calendar μοιάζει αρκετά με το iCal της Apple. Λύνει τα χέρια με τις δυνατότητές του σε περιπτώσεις που απαιτείται συντονισμός μεταξύ χρηστών για οργανώσεις συναντήσεων και συμμετοχών.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστά ημερολόγια για τους διαφορετικούς κοινωνικούς ή επαγγελματικούς σας κύκλους και να τα μοιραστείτε με διαφορετικά άτομα από τα αντίστοιχα περιβάλλοντα.
Μπορείτε να δώσετε δικαιώματα πρόσβασης στο καθένα από αυτά (μπορεί απλά να βλέπουν τι συμβαίνει στο ημερολόγιό σας) ή να προσθέτουν και αυτοί events και να τα μοιράζονται με άλλους φίλους και γνωστούς.
Το κάθε event μπορεί να παραμετροποιηθεί χρωματικά για να ξεχωρίζει, να του προστεθούν παραπάνω λεπτομέρειες, και φυσικά να μοιραστεί με διάφορους τρόπους στους ενδιαφερόμενους (web based, e-mail, alarm ακόμα και SMS, αν δώσετε αριθμό κινητού).

Η υπηρεσία αυτή, όπως και όλες της Google, είναι δωρεάν. Μπορεί εύκολα να γίνει απαραίτητη σε όλους. Είτε πρόκειται για απλή καθημερινή χρήση με φίλους και γνωστούς είτε σε επαγγελματικό επίπεδο για την οργάνωση και την δημιουργία ραντεβού και διοργανώσεων με συνεργάτες.

To Google Calendar είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι μια web υπηρεσία.

πηγή : ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ