Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πρόστιμο - μαμούθ σε βενζινάδικο!



Πρόστιμο - μαμούθ!Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί πρόστιμο του ΣΔΟΕ σε ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στη Σητεία της Κρήτης. Ανέρχεται στο 
αστρονομικό ποσόν των 202,4 εκατ. ευρώ!!!



Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, η υπόθεση δεν αφορά σε 
λαθρεμπόριο, αλλά σε λανθασμένη ή εκπρόθεσμη δήλωση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα «Ήφαιστος». 


Μάλιστα, ο συντάκτης της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας τονίζει με ειρωνικό ύφος, ότι ο συγκεκριμένος πρατηριούχος στη Σητεία, μέσα στο πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2011, διοχέτευσε σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης περισσότερα από 103 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. 


Προσθέτει, μάλιστα, ότι η ποσότητα αυτή ισούται με το 5% της ετήσιας κατανάλωσης σε όλη την Ελλάδα, ποσότητα που -σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, ο πρατηριούχος κατάφερε να την πουλήσει μόνος του. 


Δεν είναι, βέβαια, η μοναδική περίπτωση επιβολής υψηλών προστίμων σε βενζινάδικα για λαθρεμπόριο καυσίμων, αφού μόνο στην Κρήτη, 205 επιχειρήσεις του κλάδου έχουν δεχθεί χρηματικές ποινές έως και 500.000 ευρώ. 


Αυτό, κατά τη γνώμη τους οφείλεται, στο ό,τι αρκετοί επιχειρηματίες έσπευσαν ήδη από τις αρχές του 2011, να πάρουν αυθαίρετα διαζύγιο με τον «Ήφαιστο». 


Θεώρησαν ότι αφού σταμάτησε η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κράτος, δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουν την ενημέρωση του συστήματος. Φαίνεται, όμως, ότι υπολόγιζαν χωρίς τον … ξενοδόχο, που είναι οι κομάντος του ΣΔΟΕ. 


www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ