Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Για όσους συχαίνονται τις γραμματείες των σχολών τους…


Αρθρογράφος: Χρήστος Πανάγος
Λοιπόν λοιπόν, όλοι γνωρίζουμε το «Ελλαδιστάν» που επικρατεί στις γραμματείες σχολών των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.
Γραφειοκρατία στο φουλ, δε σηκώνουν τηλέφωνα ή τα αφήνουν ανοιχτά και όλα αυτά τα όμορφα σκηνικά που έχουμε χιλιοδει. (Στανταράκια)


Α, μην ξεχάσω και τις γηραιές κυρίες της γραμματείας (ας μη τις σχολιάσω καλύτεραμε τις οποίες για να συνεννοηθείς, πρέπει να έχεις κάνει μεταπτυχιακό στην ασυνεννοησία, να έχεις πιει το μαγικό φίλτρο του επικού «Σταρχιδιαμόλ» και βέβαια να έχεις κάνει ντοκτορά στο θέμα «Ψυχραιμία γαμώτη«.
Στο θέμα μας τώρα. Σε ένα από τα μεγαλύτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας μας (ίσως το μεγαλύτερο), οι βαθμολογίες των εξετάσεων του κάθε εξαμήνου αναρτώνται «όποτε κάτσει» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ιδρύματος, με την οποία ο κάθε σπουδαστής εισέρχεται με ένα username και ένα password ώστε να μάθει αν πέρασε το μάθημα που έδωσε.
Τι γίνεται όμως, όταν δίνεις ένα μάθημα και περιμένεις να δεις, αφότου τα διορθώσει ο καθηγητής, την γραμματεία να ενημερώσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις βαθμολογίες ώστε να ξέρεις «Πέρασα, δεν πέρασα»;
Και συνεχίζουμε. Δίνεις ένα μάθημα στο οποίο δεν ξέρεις αν το πέρασες (για χ,ψ λόγους) και το ξαναδίνεις στην επαναληπτική εξεταστική (τρεις μέρες αργότερα) και περιμένεις από τη γραμματεία (που αρμενίζει) να ενημερώσει τις βαθμολογίες και ΜΙΣΉ ΏΡΑ πριν την δεύτερη εξέταση, δεν έχει βγάλει βαθμολογίες; (Έλα μωρέ Καθαρά Δευτέρα ήταν εχτές) Τι να κάνεις εκεί; Να αγχωθείς; να χαρείς; να βρίσεις; (τσάμπα σάλιο) Τι σταδιαλα να κάνεις;
Εν τέλει; Πας στα «κουτουρού» στο ΤΕΙ ψάχνοντας την απάντηση σου. Η γραμματεία κλειστή (τυχαίο; ) διότι είναι ανοιχτή μόνο τρεις ώρες/ τρεις φορές την εβδομάδα και… Ατύχησες… Σκέφτεσαι… Οκ στην επόμενη θα είμαι πιο τυχερός… Και την απάντηση (ώρα 11:49) στο ερώτημά σου «Πέρασα; Δεν πέρασα;» δεν την έχεις λάβει… Ακόμη και αν η επαναληπτική εξέταση έχει περάσει.
Αυτά για τις γραμματείες των Ελληνικών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.
Σημειώνω πως η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω άρθρο, είναι τυχαία.
Σας ευχαριστώ


Read more: http://www.neolaia.gr

1 σχόλιο:

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ