Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τα μυστικά της Μεσογείου» αποκαλύπτονται

«Τα μυστικά της Μεσογείου» αποκαλύπτονταιΤο ντοκιμαντέρ του Πιέρ-Υβ Κουστώ και του υδροβιολόγου του National Geopraphic, Enric Sala, «Τα μυστικά της Μεσογείου», θα παρουσιαστεί στη χώρα μας, στο ίδρυμα Ευγενίδου. Την εκδήλωση, που διοργανώνεται σήμερα στις 20:00, θα προλογίσει ο συνδημιουργός του ντοκιμαντέρ, Πιέρ-Υβ Κουστώ.


Στόχος της εκδήλωσης, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υποβάθμισης του θαλασσίου περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία για την προβολή του ντοκιμαντέρ ανήκει στην αναπληρώτρια τομεάρχη Περιβάλλοντος και βουλευτού Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε στην «Ομάδα Δυτών Κουστώ», την ομάδα δράσης «Ωκεανοί» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη δράση που αναλαμβάνει η ομάδα στην Ελλάδα. Στην διοργάνωση συμμετέχουν ακόμη, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας και το ίδρυμα Ευγενίδου.

Το ντοκιμαντέρ συγκρίνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο βυθό της Μεσογείου φανερώνοντας τη ρύπανση, την υποβάθμιση των υδάτων, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τη μείωση των αλιευμάτων με λήψεις που έγιναν πριν από δεκαετίες από τον διάσημο θαλάσσιο εξερευνητή Ζακ-Υβ Κουστώ. 

Επιπλέον, ο ωκεανογράφος Ενρικ Σάλα και η ομάδα δυτών του Πιερ Υβ Κουστώ επισκέπτεται θαλάσσια καταφύγια, που έχουν οριοθετηθεί σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου διερευνώντας τα οφέλη για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα, τους αλιείς και την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

Η είσοδος για το κοινό στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου», είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 19:00 στο ταμείο εισόδου, του ιδρύματος Ευγενίδου, Πεντέλης 11, Π. Φάληρο μέχρι την εξάντληση των θέσεων. Η ομιλία του Πιέρ Υβ Κουστώ θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, ενώ το ντοκιμαντέρ φέρει ελληνικό υποτιτλισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ