Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Φοιτητές στην πορνεία χάριν των σπουδών


Στο αρχαιότερο επάγγελμα στρέφονται όλο και περισσότεροι νέοι, προκειμένου να πληρώσουν τα δίδακτρα των σπουδών τους, αφού το κόστος διαβίωσης και τα ποσοστά ανεργίας καθιστούν αδύνατη την πληρωμή των εξόδων τους...


Σύμφωνα με το BBC, αυξημένα είναι και τα ποσοστά φοιτητών που στρέφονται στον τζόγο ή λαμβάνουν μέρος οικειοθελώς σε ιατρικές εξετάσεις και πειράματα, για τη χρηματοδότηση των σπουδών τους.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό του βρετανικού πρακτορείου, η Estelle Hart, από την Εθνική Ένωση Φοιτητών, εξέφρασε την ανησυχία της για τα "μέτρα" που αναγκάζονται να λαμβάνουν οι νεαροί σπουδαστές, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

"Σε μια περίοδο με πολύ λίγες θέσεις εργασίας και περικοπές στη φοιτητική στήριξη, οι άνθρωποι αναγκάζονται να στραφούν ακόμη και στην πορνεία", συμπλήρωσε.

"Έχουμε παρατηρήσει γενικά τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από τη στιγμή που αυξήθηκαν τα δίδακτρα, αύξηση στα περιστατικά πορνείας φοιτητών. Πρόκειται για ανεπίσημα στοιχεία, ωστόσο η αύξηση είναι αξιοσημείωτη", είπε η Sarah Walker από τον Βρετανικό Σύλλογο Ιερόδουλων.

Πάντως, εκ μέρους του υπουργείου Επιχειρήσεων και Καινοτομίας σημειώνεται, πως το "πακέτο" που διατίθεται για τους φοιτητές είναι γενναιόδωρο.

"Εάν οι φοιτητές έχουν προβλήματα στην πληρωμή των διδάκτρων καλό είναι να μιλήσουν με τους καθηγητές τους", είπε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Πηγή: BBC via frappedoupoli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ