Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Super League: Πρεμιέρα για Δόξα, Λεβαδειακό, με αλλαγές ο ΠΑΟΚ


Super League: Πρεμιέρα για Δόξα, Λεβαδειακό, με αλλαγές ο ΠΑΟΚ
Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής πέρασε στην ιστορία και την Κυριακή ρίχνονται στη μάχη οι υπόλοιπες ομάδες, με το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Άρη να είναι από τα πιο ενδιαφέροντα. Επίσης στη μάχη ρίχνονται για πρώτη φορά φέτος Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός, που μπαίνουν στο πρωτάθλημα με μεγάλη καθυστέρηση.


Το σκάνδαλο με τα στημένα ευθύνεται για αυτή την καθυστέρηση και οι δύο ομάδες, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν γνωστές ως Α και Β, θα χρειαστούν σίγουρα πολύ χρόνο μέχρι να παρουσιαστούν έτοιμες και να γίνουν ανταγωνιστικές, αφού η προετοιμασία τους ολοκληρώθηκε μετ' εμποδίων!




15:00 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ


17 χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία η Δόξα και η πρεμιέρα της, έστω και με καθυστέρηση, γίνεται με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Βέβαια οι Δραμινοί δεν θα αγωνιστούν στη φυσική τους έδρα, αλλά θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη και στο «Καυτανζόγλειο», αφού στο γήπεδό τους γίνονται έργα.


Η ομάδα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι πανέτοιμη, αφού έμαθε πολύ αργά ότι θα συμμετάσχει στη Σούπερ Λίγκα και δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνουν μεθοδευμένες κινήσεις στις μεταγραφές, αλλά και μια σωστή προετοιμασία. Εκτός θα μείνει ο τιμωρημένος Κάπελ, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Σοϊλέδης.


Ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα μέσα στη Νέα Σμύρνη με 3-1 από τον ΟΦΗ και υποχώρησε στη 10η θέση της κατάταξης. Τα αγωνιστικά τελευταία έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα στους «κυανέρυθρους» που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεν έχουν διοίκηση και τα πράγματα ολοένα και χειροτερεύουν.


Ο Εστογιανόφ ήταν ο πρώτος που αποχώρησε, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους, όμως την πόρτα της εξόδου αναμένεται να περάσουν και άλλοι παίκτες λόγω του οικονομικού. Επίσης και ο Τάκης Λεμονής στο τέλος του μήνα λογικά θα αποτελέσει παρελθόν, με τον Μάντζιο να είναι αυτός που θα τον αντικαταστήσει. Και μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση η ομάδα καλείται να δείξει χαρακτήρα σε ένα αρκετά δύσκολο εκτός έδρας ματς.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Πανιώνιος ίσως νιώθει τυχερός που σε αυτή την περίοδο βρίσκει απέναντί του τη Δόξα Δράμας. Όχι γιατί θέλουμε να υποτιμήσουμε τους Δραμινούς, αλλά όπως και να το κάνουμε αυτό είναι το πρώτο τους ματς στη σεζόν, η ομάδα είναι ανέτοιμη και αυτό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Η κατάσταση πάντως στους Νεοσμυρνιώτες είναι τέτοια που δεν επιτρέπει σε κανέναν να ποντάρει υπέρ τους, αλλά δεν είναι εύκολο να πάει κάποιος και στην κόντρα.


15:00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ


Ο Ατρόμητος στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε είχε επικρατήσει με 2-1 του Πανιωνίου, αλλά από τότε έχουν περάσει τρεις εβδομάδες και η αγωνιστική απραξία είναι κάτι που προβληματίζει τον Γιώργο Δώνη. Οι Περιστεριώτες πραγματοποιούν μια εξαιρετική πορεία και βρίσκονται στην 3η θέση μαζί με την ΑΕΚ, ενώ αν νικήσουν απόψε θα περάσουν μόνοι δεύτεροι!


Ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλει να εφησυχάσουν οι παίκτες του και να υποτιμήσουν τον αντίπαλο και γι' αυτό ζητάει προσοχή και συγκέντρωση. Θετικό για τους γηπεδούχους ότι δεν έχουν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.


Όπως και η Δόξα, έτσι και ο Λεβαδειακός ξεκινάει τώρα τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας κάνει ελλιπή προετοιμασία και τρέχοντας καθυστερημένα να κάνει κάποιες μεταγραφές ώστε να ενισχύσει το ρόστερ του και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός. Επίσης κάτι ακόμα που προβληματίζει τον Παράσχο είναι η συχνότητα των αγώνων μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού η ομάδα θα υποχρεωθεί να παίζει συνεχώς Τετάρτη-Σάββατο (ή Κυριακή).


Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο τραυματισμός του βασικότατου Ναπολεόνι που πιθανώς δεν θα δώσει το παρόν, όπως επίσης και ο Κοτίτσας.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Ατρόμητος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μοναδικό ερωτηματικό είναι αν θα επηρεαστεί από την 20ημερη απραξία. Πάντως ο Λεβαδειακός είναι ανέτοιμος και θα χρειαστεί αρκετό καιρό μέχρι να βρει ρυθμό και να μπορέσει να γίνει απειλητικός. Αν δεν υπάρξει υποτίμηση του αντιπάλου ο «άσσος» θα έρθει εύκολα.



17:15 ΟΦΗ - ΑΡΗΣ


Ο ΟΦΗ σημείωσε σπουδαία νίκη, καθώς επικράτησε με 3-1 του Πανιωνίου μέσα στη Νέα Σμύρνη, δείχνοντας και πάλι εξαιρετικό πρόσωπο σχεδόν σε όλο το 90λεπτο. Έτσι οι Κρητικοί έχουν βρεθεί στην πρώτη πεντάδα και δικαίως αισιοδοξούν για τη συνέχεια. Καλά τα νέα και από το... μέτωπο Σουλεάπ, αφού η ομάδα δικαιώθηκε και έτσι δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών. Θετικό για τον Αναστόπουλο ότι δεν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.


Ο Άρης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς γνώρισε την ήττα με 3-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» έδειξαν και πάλι πολλές αδυναμίες, ειδικά στην άμυνα και μοναδικό θετικό μπορεί να κρατηθεί το γεγονός ότι βρήκαν επιτέλους λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.


Οι Θεσσαλονικείς ακόμα δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης και αν εξαιρέσουμε τους Λεβαδειακό και Δόξα που ακόμα δεν έχουν δώσει παιχνίδι, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας! Ο Πρόμπιερζ που ανέλαβε πρόσφατα την ομάδα έχει πολύ δουλειά μπροστά του, όμως δεν τον βοηθάνε και τα αγωνιστικά. Εκτός θα μείνουν ο φορ Τσέζαρεκ, οι μέσοι Γκαρσία, Καπετάνος, ο μπακ-χαφ Νέτο και ο τερματοφύλακας Γιακούποβιτς.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ΟΦΗ δείχνει εξαιρετικά δείγματα έως τώρα και μπορεί κάποιοι να περίμεναν τον «άσσο» να είναι ακόμα χαμηλότερα. Αλλωστε απέναντί του βρίσκει έναν Άρη που ακόμα δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα και επίσης ταλαιπωρείται και από αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Η αναγκαιότητα για νίκη των φιλοξενούμενων ίσως τους οδηγήσει να παίξουν πιο ανοιχτά. Αν βρουν λύσεις όπως και με τον Ολυμπιακό, τότε έχουν τα φόντα να σκοράρουν. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Μάντζιος στους Κρητικούς, τότε ίσως πάμε σε ένα ανοιχτό ματς με πολλά γκολ.




17:15 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ


Ο ΠΑΣ στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έτσι βρίσκεται στη μέση της κατάταξης. Οι Γιαννιώτες έχουν να αγωνιστούν σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα και η αποχή αυτή προβληματίζει έντονα τον Στεφάν Ντεμόλ.


Πριν το ματς υπήρξε παρέμβαση του προέδρου, Χριστοβασίλη, που ζήτησε σοβαρότητα από τους παίκτες και να επιστρέψουν στις επιτυχίες, μιλώντας τους σε πολύ έντονο ύφος, θέλοντας να τους αφυπνίσει. Επίσης ενδεχόμενη νέα απώλεια δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις στο θέμα του προπονητή, που φαίνεται πως έχει αρχίσει να χάνει τον έλεγχο στα αποδυτήρια.


Αρκετά είναι τα προβλήματα για τον Ντεμόλ, που δεν υπολογίζει στους Κεϊτά, Τζάνη, Σκούφαλη, Ντάσιο, Ανδάλα και Ταμπάση.


Η Ξάνθη έστω και δύσκολα επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας στα Πηγάδια, σε ένα ματς που προηγήθηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 63', γλιτώνοντας από εκεί και έπειτα σε αρκετές περιπτώσεις. Όπως και να 'χει η επιτυχία αυτή τόνωσε το ηθικό των παικτών και τους ανέβασε ψυχολογικά, ενώ έδωσε στην ομάδα και μεγάλη βαθμολογική ανάσα.


Ο Ουζουνίδης δεν υπολογίζει στον μέσο Ντάνι που είναι τιμωρημένος, όμως κανονικά θα έχει στη διάθεσή του τους μέσος Μαρσελίνιο και Βασιλακάκη.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μέσα στους Ζωσιμάδες τα Γιάννινα είναι πολύ δυνατά, όμως το σημερινό ματς δεν έρχεται σε καλή στιγμή για τους Ηπειρώτες. Λίγο η μεγάλη αποχή από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, λίγο τα κρούσματα απειθαρχίας με αρκετούς παίκτες, έχουν βαρύνει το κλίμα και υπάρχει και μεγάλη πίεση και για τον προπονητή. Η Ξάνθη έκανε νίκη μετά από τέσσερα ματς και πήρε τα πάνω της. Γενικά φέτος ακόμα και στις γκέλες της έχει παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο και η βαθμολογική της θέση ίσως την αδικεί. Αν συνεχίσει και τώρα στον ίδιο ρυθμό, τότε θα έχει τύχη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι ψηλές τιμές του «διπλού» δίνουν τη δυνατότητα για να κάνουμε trading.




www.betcatalog.gr - Tα πάντα για το στοίχημα



19:30 ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


Ο ΠΑΟΚ σε ακόμα μία αναμέτρηση για το πρωτάθλημα ήταν πολύ κακός και δικαίως γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο «δικέφαλος» εμφανίζει δύο πρόσωπα φέτος, αφού στην Ευρώπη τα πάει πολύ καλά, όμως στη Σούπερ Λίγκα δείχνει πολύ ευάλωτος. Πάντως ο κόσμος τα έχει περισσότερο με τους παίκτες και τη διοίκηση και δεν τα έχει βάλει ακόμα με τον Μπόλονι που όμως αν δεν αλλάξει την εικόνα της ομάδας, σίγουρα θα έχει πρόβλημα.


Ο Ρουμάνος τεχνικός θα προχωρήσει απόψε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, θέλοντας να δει κάτι καλύτερο. Σίγουρα θα μείνουν εκτός οι δύο αριστεροί μπακ, Λίνο και Λεονάρντο, όμως έτοιμος είναι ο δεξιός μπακ, Έτο.


Ο Παναιτωλικός απέσπασε λευκή ισοπαλία από τον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο», σε ένα ματς που είχε κάποιες ευκαιρίες για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αν και το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να τον αφήνει ικανοποιημένο, καθώς οι Κρητικοί στην επανάληψη ήταν καλύτεροι. Με το νέο θετικό αποτέλεσμα οι Αγρινιώτες έχουν βρεθεί στην 6η θέση και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό.


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, που θα παίξουν κατά σειρά με ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός), παιχνίδια στα οποία καλούνται αν δείξουν χαρακτήρα και σίγουρα θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Από τη μάχη της Τούμπας αποκλείστηκε ο βασικότατος φορ, Αγγελος Χαριστέας που ταλαιπωρείται από μια ίωση.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει το καλό του πρόσωπο και να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από μια απρόσμενη ήττα στην Τρίπολη, αφού ήδη έχει μείνει εννέα πόντους πίσω από την κορυφή. Η διακοπή του πρωταθλήματος πιθανώς θα λειτουργήσει θετικά για τον «δικέφαλο» που ίσως έχει μια ανανεωμένη 11άδα. Ο Παναιτωλικός τα έχει πάει πολύ καλά έως τώρα, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έχει δοκιμαστεί και σε πολύ δύσκολα ματς με τις παραδοσιακά πολύ ισχυρές ομάδες της κατηγορίας. Η έλλειψη του Χαριστέα αφήνει κενό στην επίθεση και το 1.52 του «άσσου» μοιάζει ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

http://ntaksi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ