Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τοp 10… ξύλου! (Videos)


Τραμπουκισμοί και τσαμπουκάδες από τον Ρούνεϊ, τον Καντονά ως το… ξύλο του αιώνα στη Χιλή!
Καλές οι… ποδιές του Μέσι, τα σπριντ του Κριστιάνο, τα τελειώματα του Ρούνεϊ. Δεν είναι όμως μόνο οι όμορφες ενέργειες που μας έκαναν να λατρέψουμε το ποδόσφαιρο. Ποιος δεν γουστάρει ένα καλό τάκλιν στα πλευρά, μια αγκωνιά στη μύτη, μια γονατιά στη μέση.


Έτσι, να μυρίσει λίγο αίμα ρε παιδί μου. Και το ξύλο καλό είναι. Όχι συχνά. Σπάνια. Έτσι πού και πού να απολαμβάνουμε έναν καλό τσαμπουκά εντός γηπέδου. Δείτε και θα καταλάβετε τι εννοούμε…
10
Ρούνεϊ – Πορτογαλία

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον περίμενε πώς και πώς να γίνει καλά ο αστράγαλός του. Μόλις έγινε τον έριξε στη μάχη. Ήταν ο προημιτελικός του Μουντιάλ του 2006 κόντρα στην Πορτογαλία. Σε μια ανύποπτη φάση (62′) όμως ο Γουέιν Ρούνεϊ που είχε φάει αρκετές… ψιλές, έχασε την ψυχραιμία του και χτύπησε τον πεσμένο Ρικάρντο Καρβάλιο (στη φάση ενεπλάκη και ο τότε συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο). Αποβλήθηκε και μαζί του χάθηκαν και οι ελπίδες της χώρας για την κούπα (πρόκριση της Πορτογαλίας στα πέναλτι).

9
Γιουνάιτεντ vs Άρσεναλ

Ήταν η κορυφαία σεζόν στην ιστορία της Άρσεναλ (2003-04). Οι Κανονιέρηδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητοι (38 αγώνες) και δεν είχαν καμία σχέση με τα… γατάκια που φορούν τη φανέλα της σήμερα. Στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στη Γιουνάιτεντ, ήταν το ένα από τα τέσσερα ματς όπου δεν βρήκαν δίχτυα στη χρονιά (0-0). Ωστόσο, ο αγώνας έμεινε στην Ιστορία για τους αμέτρητους τσαμπουκάδες των Λονδρέζων κυρίως με τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ. Όλο το παιχνίδι ήταν μια διαρκής κλοτσοπατινάδα. Και την επόμενη σεζόν έπεσε πολύ ξύλο, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο βίντεο.
8
Όλη η καριέρα του Γκατούζο

Δεν υπάρχει μία στιγμή. Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην Περούτζια έως τις περσινές κοκορομαχίες με τον βοηθό προπονητή της Τότεναμ, ο τρελο-Ιταλός έχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητες υπέρμετρα σκληρές στιγμές.
7
Φίλια… μπουκέτα

Ο Κίερον Ντάιερ δεν είχε ιστορικό. Αντιθέτως το μητρώο του Λι Μπόγιερ ήταν ήδη πολλάκις επιβαρημένο. Ήταν Απρίλιος του 2005 και τα νεύρα στη Νιούκαστλ ήταν γενικώς τεντωμένα. Στην ήττα από την Άστον Βίλα (3-0) χωρίς να καταλάβει κανείς γιατί και πώς, οι δυο τους αν και συμπαίκτες άρχισαν να ρίχνουν μπουνιές με μίσος ο ένας στον άλλον. Ο διαιτητής τούς απέβαλε και η ενέργειά τους επικρίθηκε από φίλους και αντιπάλους.

6
Η Μάχη της Νυρεμβέργης

Στη φάση των «16» του Μουντιάλ της Γερμανίας (2006) αναμετρήθηκαν Πορτογαλία και Ολλανδία. Ποτέ πριν ή μετά σε οποιοδήποτε τουρνουά υπό την αιγίδα της FIFA δεν έπεσε τόσο ξύλο. Ο Ρώσος διαιτητής Βαλεντίν Ιβάνοβ υποχρεώθηκε να δείξει τέσσερις κόκκινες (Κοστίνια, Ντέκο – Μπουλαρούζ, Φαν Μπρόνκχορστ) και 16 κίτρινες κάρτες! Κάπου ανάμεσα στις κλοτσιές και τα πατήματα στα πόδια των αντιπάλων, ο Μανίς πέτυχε και το μοναδικό γκολ που έδωσε την πρόκριση στους Ίβηρες. Ο διεθνής Τύπος αποκάλεσε τον αγώνα «Η Μάχη της Νυρεμβέργης».

5
Η εκδίκηση του Κιν

Η 27η μέρα του Σεπτεμβρίου του 1997 θα σημάδευε για πάντα την καριέρα και τη ζωή του Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ. Στο «Έλαντ Ρόουντ» η Λιντς υποδεχόταν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε κάποια φάση, ο Ρόι Κιν θέλησε με θέατρο να κερδίσει πέναλτι. Ο Νορβηγός αμυντικός διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή και ο Κιν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Ο τρελός Ιρλανδός τότε θόλωσε (δεν ήταν η μόνη φορά) και περίμενε την εκδίκηση. Λίγο αργότερα πήγε με τις τάπες και διέλυσε το γόνατο του 25χρονου τότε πολύ καλού παίκτη. Ο ίδιος ο Κιν έχει παραδεχτεί στην αυτοβιογραφία του πως το έκανε επίτηδες για να τον τιμωρήσει. Ο Χάαλαντ επέστρεψε έπειτα από τρία χρόνια (!) και δεν ήταν ποτέ τόσο καλός.

4
Η απάντηση του Ντιεγκίτο

Το 1983 (δεύτερη σεζόν του στη Βαρκελώνη) ο Άντονι Γκοϊκοετσέα της Μπιλμπάο σμπαράλιασε το πόδι του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Την επόμενη χρονιά, Αθλέτικ και Μπαρτσελόνα έφτασαν στον τελικό Κυπέλλου που διεξήχθη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Οι Καταλανοί ήταν το φαβορί, αλλά ηττήθηκαν 1-0. Με το σφύριγμα της λήξης άρχισαν τα όργανα. Δείτε σε αυτό το βίντεο που λίγοι έχουν παρακολουθήσει, τον κοντούλη με το νούμερο 10 να κλοτσάει όποιον βρίσκει στο διάβα του και στο τέλος να τον ξαπλώνουν κάτω. Γενικότερα όλοι χτυπούσαν όλους.

3
Η καρατιά του Βασιλιά

Αρχές 1995 και η Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε την Κρίσταλ Πάλας. Ένας οπαδός της δικής του ομάδας που καθόταν στην πρώτη θέση, έβριζε ασταμάτητα τον Καντονά, δίχως να έχει υπολογίσει την τρέλα του Βασιλιά Ερικ. Ο Γάλλος παικταράς είχε πολλά νεύρα και τελικά αποβλήθηκε στο ματς. Καθώς κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια, ο Μάθιο Σίμονς (ο οπαδός) τον έφτυσε. Τότε γνώρισε την οργή του Καντονά, ο οποίος με μια κλοτσιά καρατέκα τον άφησε ξερό. Η τιμωρία του πόνεσε τόσο τον ίδιο (εννέα μήνες εκτός δράσης) όσο και τη Γιουνάιτεντ (έχασε τον τίτλο από την Μπλάκμπερν).

2
Το αντίο του Ζιντάν

Άπαντες γνωρίζουν την ιστορία που σημάδεψε τον τελικό του Μουντιάλ του 2006 και ήταν η τελευταία… ποδοσφαιρική ενέργεια στην καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν.

1
Η Μάχη του Σαντιάγο

Δεν είναι γνωστή. Ίσως γιατί η ποδοσφαιρική ιστορία προτιμά να βυθίζει στη λήθη όσα θεωρεί πως την ντροπιάζουν. Ωστόσο, όσο κι αν έχουν προσπαθήσει οι Αρχές του αθλήματος να το κρατήσουν στο σκοτάδι, εκείνο το μουντιαλικό απόγευμα του Ιουνίου του 1962 στο Σαντιάγο έχει αποτυπωθεί με ανεξίτηλο τρόπο στα ασπρόμαυρα καρέ της εποχής.
Πριν από εκείνη την αναμέτρηση της Χιλής με την Ιταλία υπήρχε μια ιδιαίτερη πολεμική ατμόσφαιρα. Τα πάντα είχαν ξεκινήσει από τον σεισμό του 1960 που είχε πλήξει τη Χιλή και ήταν από τους πλέον καταστροφικούς στην Ιστορία. Επί δύο χρόνια η Ιταλία προσπαθούσε μέσω της προπαγάνδας και του Τύπου να πείσει τον κόσμο πως οι υποδομές της Χιλής είχαν καταστραφεί και η FIFA έπρεπε να αλλάξει τη χώρα διεξαγωγής.
Οι Χιλιανοί είχαν τρελαθεί με αυτό και οι Ιταλοί δημοσιογράφοι συνέχισαν τα αρνητικά δημοσιεύματά τους και στο ξεκίνημα του τουρνουά. Ήταν τόση η οργή των οικοδεσποτών, που τελικά ορισμένοι Ιταλοί ρεπόρτερ απελάθηκαν από τη Χιλή. Όλα αυτά δεν άφησαν ανεπηρέαστη την αναμέτρηση. Επειδή τα λόγια είναι περιττά στην προκειμένη περίπτωση, δείτε προσεκτικά τα όσα απερίγραπτα συνέβησαν στο ματς του Β’ ομίλου, όπου αντί για την μπάλα άπαντες σημάδευαν τις… καρωτίδες.
Στο φινάλε οι Ιταλοί έμειναν με εννέα παίκτες και ηττήθηκαν με 2-0. Βέβαια κανονικά ο διαιτητής Κεν Άστον (αυτός που αργότερα στο Μουντιάλ του 1970 επέβαλε την κίτρινη κάρτα, μια και μέχρι τότε υπήρχε μόνο κόκκινη, ο οποίος βουτούσε στο γρασίδι για να χωρίσει τους παίκτες, θα έπρεπε να να το έχει διακόψει (διακόπηκε τρεις φορές και χρειάστηκε και η βοήθεια των αστυνομικών).



gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ