Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Διευκρινίσεις για τις εξετάσεις φοιτητών επί πτυχία


Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο που αφορά στις εξετάσεις φοιτητών …επί πτυχίω έδωσε ο ειδικός γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Β. Παπάζογλου.

«Δεν πήραμε καμία εγκύκλιο πίσω. Ο καινούριος νόμος για τα Ανώτατα Ιδρύματα δεν δίνει τη δυνατότητα να δίνουν οι φοιτητές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κάποιοι φοιτητές, όμως, οι οποίοι βρίσκονταν πολύ κοντά στη λήψη του πτυχίου επιθυμούσαν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά», σημείωσε ο κ. Παπάζογλου.



Για το λόγο αυτό, όπως είπε, το υπουργείο έκανε μια διασταλτική χρήση του νόμου και αποφάσισε όσοι φοιτητές επί πτυχίω χρωστούν έως πέντε μαθήματα, να μπορούν να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν το πτυχίο τους.
Ανέφερε, ωστόσο, ότι υπήρξαν φοιτητές που επεσήμαναν ότι μπορεί να χρωστούσαν και έξι ή επτά μαθήματα. «Αντί να παίζουμε την ''κολοκυθιά'' εμμένουμε στα πέντε μαθήματα. Δίνεται, όμως, η δυνατότητα στους φοιτητές, με αίτηση τους, να μπορούν να δώσουν τα μαθήματα, μετά από απόφαση του Τμήματός τους», σημείωσε ο ειδικός γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης μιλώντας στον Σκάι.

Συνεχίζεται η αναταραχή σε πανεπιστήμια και σχολεία


Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να μειώνονται οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και συνεχίζονται τα προβλήματα με την εξεταστική και τα εξάμηνο, ορισμένοι φοιτητές επιμένουν στις κινητοποιήσεις και ήδη τελούν υπό κατάληψη 63 τμήματα. Η κατάληψη στην Ιατρική σχολή έληξε αργά χθες το βράδυ με επεισοδιακό τρόπο, αφού υπήρξαν εντονότατες διαφωνίες μεταξύ των φοιτητών που ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη και εκείνων που ήθελαν να ανοίξει η σχολή.

Ζητούμενο πάντως σε αρκετά Πανεπιστήμια είναι να δώσουν εξετάσεις οι φοιτητές, όπου λήγουν οι καταλήψεις, για να αρχίσει το εξάμηνο, το οποίο σύμφωνα με το νέο νόμο δεν "επιδέχεται εκπτώσεων" όπως ζητούν ορισμένοι φοιτητές και θα πρέπει να διαρκέσει 13 εβδομάδες.

Αναβρασμός όμως επικρατεί και στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς συνεχίζονται οι καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ τις τελευταίες ημέρες αντιδρούν πολλοί καθηγητές γιατί, όπως λένε, μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικοί που φέρεται να πλεονάζουν στα σχολεία τους. Παράσταση διαμαρτυρίας και γι' αυτό το θέμα, έκαναν χθες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνών.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας, που προχώρησε από την αρχή της χρονιάς και σε ορθολογικότερη κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού, διαπιστώνει ότι δεν είναι πολλά τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία. Όμως οι καθηγητές καταγγέλλουν ότι στοιβάζονται δεκάδες μαθητές μέσα στα τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Οι ισχυρισμοί των εκπαιδευτικών δεν επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των μαθητών, ανά τμήμα, στην περιοχή της Αττικής είναι κατά μέσον όρο 23 μαθητές. Μόνο το 16% των γυμνασίων και το 19% των λυκείων, έχουν τμήματα με 26-30 μαθητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ