Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οι "24 Γραμμές" Αποκλειστικά στο Ntaksi

    

Είναι νέοι, είναι ροκ, διαθέτουν μουσική παιδεία και πάθος γι’ αυτό που κάνουν. Οι 24Γραμμές είναι...
ένα ερασιτεχνικό ροκ συγκρότημα, αποτελούμενο από έξι νέα παιδιά, που δραστηριοποιείται εδώ και λίγους μήνες στην όμορφη Καλαμάτα. 

Παρουσιάζοντας τους (αλφαβητικά) λοιπόν :


Ορέστης Αλοίμονος (τύμπανα). Ξεκίνησε την πορεία του στην μουσική από τα μαθητικά του χρόνια τελειώνοντας το μουσικό γυμνάσιο Καλαμάτας και μετ' έπειτα ως φοιτητής στο Ηράκλειο στην Κρήτη δημιούργησε το δικό του συγκρότημα για περίπου 5 χρόνια.

Ηλίας Βαΐτης (πιάνο). Με σπουδές από 6 ετών σε πιάνο θεωρίας και αρμονίας, ο οποίος είχε το δικό του γκρουπ στην πόλη της Ορεστιάδας για 2 χρόνια.

Ανέστης Δαφνόπουλος (ηλεκτρικό μπάσσο). Ξεκίνησε την μουσική του από 6 ετών και αυτός ξεκινώντας με μουσική προπαιδεία, συνεχίζοντας με πλήκτρα, κιθάρα και μπάσσο. Δημιούργησε το δικό του συγκρότημα στην πόλη της Βέροιας για 2 χρόνια



Νίκος Κουμουνδούρος (solo κιθάρα). Ο νεότερος του γκρουπ, έχει μεγάλη ικανότητα στην κιθάρα, με εμπειρία από πολλά συγκροτήματα στην Καλαμάτα.


Νίκος Τριμανδήλης (rhythm κιθάρα). Ξεκίνησε και αυτός την μουσική του πορεία με σπουδές στο πιάνο και στην συνέχεια ασχολήθηκε με την κιθάρα. Δημιούργησε διάφορα acoustic σχήματα στην Κομοτηνή, όπου σπούδαζε.



Παναγιώτης Τσίρος (φωνή). Δραστηριοποιήθηκε σε πολλά γκρούπ στην Αθήνα με αρκετές διακρίσεις.

Ο λόγος στους ίδιους :

-Είστε όλοι φίλοι από παλιά; Ο Παναγιώτης, ο Νίκος (rhythm κιθάρα) και ο Ηλίας γνωρίζονται πολλά χρόνια και είχανε συνεργαστεί μουσικά στο παρελθόν χωρίς την προϋπόθεση δημιουργίας κάποιου συγκροτήματος μεταξύ αυτών. Τα υπόλοιπα μέλη βρέθηκαν στην πορεία μέσω γνωριμιών και η κοινή αγάπη μας για την μουσική και για κάτι καινούργιο πάνω σε αυτή μας ένωσε με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε το συγκρότημα “24 Γραμμές”.


-Παίζετε μόνο Ροκ ; Κυμαινόμαστε στα ευρεία φάσματα της ελληνικής και ξένης ροκ μουσικής και όχι μόνο, 
προσπαθώντας να αναδείξουμε ένα σύγχρονο μουσικό ύφος. Με λίγα λόγια αυτό που θέλουμε να περάσουμε μέσα από τα κομμάτια μας είναι να προσαρμόσουμε το προσωπικό μας στιλ στην μουσική.

-Πρόκειται για κάτι το καινούριο για τα ελληνικά μουσικά δρώμενα ; Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς. Θεωρούμε πως την απάντηση αυτή θα την δώσει ο κόσμος ακούγοντας μας και γνωρίζοντας μας με τον καιρό.

-Tο όνομα του συγκροτήματος πώς προέκυψε ; Χαχα. (γέλια)... Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενη συνέντευξη το όνομα προήλθε από ένα τυχαίο γεγονός. Ψάχνοντας το όνομα του συγκροτήματος δίνοντας όλοι ιδέες, καταλήξαμε στο ότι από τα προτεινόμενα ονόματα που ειπώθηκαν, δεν άρεσαν σε κανέναν, οπότε και γράφοντάς τα σε ένα χαρτί, διαπιστώσαμε ότι είχαμε γεμίσει τις 24 γραμμές του τετραδίου. Έτσι απλά ονομαστήκαμε “24 Γραμμές”.


-Διοργανωνετε κάποια Live αυτόν τον καιρό; ηχογραφείτε ; Προς το παρόν είμαστε μέσα στο studio δουλεύοντας δικά μας κομμάτια που σύντομα θα ηχογραφηθούν υπό την επίβλεψη δισκογραφικής εταιρίας.. Ως προς τα lives υπάρχουν προτάσεις αλλά αυτόν τον καιρό προτεραιότητα έχει η δική μας δουλεία. Σύντομα όμως θα ανεβούμε στην σκηνή, κάτι που αγαπάμε όλοι.

-Έτοιμα κομμάτια έχετε; Διασκευάζετε ; Μέχρι ώρας έχουμε κυκλοφορήσει ένα δείγμα της δουλείας μας ελεύθερα στο youtube. Είναι ένα acoustic κομμάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται να αρέσει στον κόσμο. Για να το ακούσετε, γράψτε "24 ΓΡΑΜΜΕΣ- ΑΠΟΨΕ”. Εκτός αυτού υπάρχει πολύ υλικό που δουλεύουμε συνεχώς μέσα στο studio και συνεχώς προστίθεται καινούργιο.

-Πώς βλέπετε την κατάσταση του σημερινού ελληνικού τραγουδιού στον χώρο σας ; Η κατάσταση αυτήν την στιγμή στο ελληνικό ροκ είναι πολύ άσχημη και αυτό μας θλίβει. Η μουσική βιομηχανία αναζητά το εύκολο κέρδος βασιζόμενη σε καλλιτέχνες και τραγούδια της μιας ημέρας. Με μια μουσική αναδρομή όλοι καταλαβαίνουμε πως οι παλιές επιτυχίες ακούγονται σήμερα χωρίς να προστίθεται κάτι νέο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ο περισσότερος κόσμος πλέον δεν είναι απαιτητικός σε αυτό που ακούει και επαναπαύεται στην ακατάπαυστη εμπορευματοποίηση της μουσικής.

-Ποιους Έλληνες καλλιτέχνες και ποιους από την διεθνή μουσική σκηνή θαυμάζετε ; Όπως είπαμε και στην αρχή ο καθένας έχει τις δικές του μουσικές επιρροές όσων αφορά τους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα αλλά όλοι μας αγαπάμε την καλή μουσική είτε αυτή είναι ξένη είτε ελληνική. Χαρακτηριστικά όπως Nick Cave, Joe Cocker, Tom Waits, Phill Collins, Johnny Cash kai sugrotimata opos Pink Floyd, Tool, Metallica, Iron Maiden και πολλά άλλα…

Μία γεύση από τις 24Γραμμές μπορείτε να πάρετε από το κομμάτι τους ‘Απόψε’ 





http://ntaksi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ