Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Θα γίνει μητέρα με το σπέρμα του νεκρού συζύγου της!




Μια περίεργη απόφαση και για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά της Νέας Νότιας Ουαλίας, δικαστήριο έδωσε το δικαίωμα σε μια γυναίκα, να χρησιμοποιήσει το σπέρμα του νεκρού πλέον άνδρα της προκειμένου να μείνει έγκυος..



. Η Τζόσλιν και ο Μάρκ Εντγουαρντς, είχαν αποφασίσει να καταφύγουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση και είχαν υπογράψει τα σχετικά έντυπα, μια μέρα πριν ο άντρας της βρει τραγικό θάνατο, έπειτα από πτώση από μπαλκόνι.

Η εξαγωγή του σπέρματος έγινε μετά τον θάνατο του Έντγουαρντς και η σύζυγος του θέλησε να μείνει έγκυος κάνοντας εξωσωματική γονιμοποίηση. Όμως χρειαζόταν η άδεια του δικαστηρίου, μιας και Νέα Νότια Ουαλία απαγορεύεται η εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς την έγκριση του δότη. Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η κα Έντγουαρντς ήταν κληρονόμος του σπέρματος του συζύγου της όπως και της περιουσίας του.

Μόλις το δικαστήριο επέτρεψε την εξωσωματική, η κα Έντγουαρντς, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την δικαστική απόφαση και δήλωσε πως «θα αποκτήσουμε το παιδί μας, όπως το ονειρευόμασταν». 

PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ