Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Σε δίκη για το «Ρούμπι γκέιτ»


 Γυναικείες οργανώσεις της Ιταλίας πανηγυρίζουν για την παραπομπή Μπερλουσκόνι και πολλές αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες καλούν τα μέλη τους «να κατέβουν μαζικά έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου στις 6
Κάρμεν Ντ’ Ελία, Oρσολα ντε Κριστόφαρο και Τζούλια Τούρι. Τρεις γυναίκες που ο Μπερλουσκόνι δεν θα ήθελε να γνωρίσει ποτέ στη ζωή του... Είναι οι δικαστίνες του 4ου Ποινικού Τμήματος του Μιλάνου, που στις 9.30 π.μ. της 6ης Απριλίου 2011 θα αρχίσουν να δικάζουν τον πρωθυπουργό της Ιταλίας (τον πρώτο πρωθυπουργό στον κόσμο που παραπέμπεται για αδικήματα πορνείας, όπως έγραψε χαιρέκακα η «Repubblica». Ο Μπιλ Κλίντον είχε κατηγορηθεί μόνο για ψευδορκία στην περίπτωση Λεβίνσκι).


«Το γεγονός ότι θα τον δικάσουν τρεις γυναίκες είναι η Νέμεσή του», σχολίασε το καθολικό περιοδικό «Φαμίλια Κριστιάνα», καθώς ο 74χρονος Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη δικαστική περιπέτεια της καριέρας του. Σοβαρότερη κι από τις έξι (!) άλλες εκκρεμείς δίκες για φορολογικά αδικήματα της Mediaset, τη δωροδοκία του Βρετανού δικηγόρου Ντ. Μιλς κλπ.



Γυναικείες οργανώσεις της Ιταλίας πανηγυρίζουν για την παραπομπή Μπερλουσκόνι και πολλές αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες καλούν τα μέλη τους «να κατέβουν μαζικά έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου στις 6 Απριλίου»
«Είναι κάτι που το περιμέναμε», σχολίασε ο συνήγορός του και βουλευτής του δεξιού Pdl, Πιέρο Λόνγκο. Λίγο νωρίτερα η απηνής «διώκτρια» του Καβαλιέρε, ανακρίτρια του Μιλάνου Κριστίνα ντι Τσένσο, τον παρέπεμπε σε άμεση δίκη για συνέργεια σε εκπόρνευση ανήλικης (επισύρει ποινή έως 3 χρόνια) και για κατάχρηση εξουσίας (4-12 χρόνια).
Το πρώτο αδίκημα αφορά τις «συνευρέσεις» του πρωθυπουργού με την -ανήλικη τότε- Μαροκινή Ρούμπι (Καρίμα Μαχρούγκ) το 2009 και το δεύτερο τις τηλεφωνικές πιέσεις του στην αστυνομία του Μιλάνου τον Μάιο του 2010, να την αφήσουν ελεύθερη, αν και δεν είχε χαρτιά παραμονής, επειδή δήθεν ήταν εγγονή του («αείμνηστου» πολιτικά...) Χόσνι Μουμπάρακ.
Ο Μπερλουσκόνι δεν υποχρεούται να παραστεί αυτοπροσώπως στη δίκη ούτε είναι αναγκασμένος να παραιτηθεί, όπως τον κάλεσε ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ζητώντας πρόωρες εκλογές. Ο δικηγόροι του θα καταθέσουν ένσταση αρμοδιότητας του ποινικού δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να δικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο Υπουργών. Επιπλέον θα κωλυσιεργήσουν με αναβολές, επικαλούμενοι τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα.
«Το μόνο που θέλω είναι η ησυχία μου», σχολίασε η Ρούμπι
Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η ντροπιαστική παραπομπή Σίλβιο
«Το μόνο που θέλω είναι η ησυχία μου», ήταν το πρώτο σχόλιο της 18χρονης πέτρας του σκανδάλου. Δηλαδή της... «παθούσας», όπως χαρακτηρίζεται στη σχετική δικογραφία. Η Ρούμπι Καρίμα θα κληθεί οπωσδήποτε να καταθέσει στη δίκη του Μπερλουσκόνι.
Oσο για τον πρωθυπουργό, μόλις πληροφορήθηκε την παραπομπή του αναχώρησε εσπευσμένα από τη Σικελία -όπου βρισκόταν για το θέμα των Τυνήσιων μεταναστών- και επέστρεψε στη Ρώμη χωρίς να κάνει καμία δήλωση. «Διακυβεύεται η ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου», κατήγγειλε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν αναμειγνύεται στην υπόθεση. Σύμφωνα με ιταλικούς νομικούς κύκλους, στο χειρότερο δυνατό σενάριο ο Μπερλουσκόνι θα καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη και θα στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα (εκλέγειν - εκλέγεσθαι).
Ακόμη κι αν πέσει στα μαλακά, πολιτικά ήδη θεωρείται τελειωμένος, αφού η ντροπιαστική παραπομπή του έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ (BBC, CNN, Ελ Παΐς κ.α.), εκτοπίζοντας τις αραβικές εξεγέρσεις!
Στην επίσημη κατάθεσή της η Ρούμπι ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε σεξ με τον Μπερλουσκόνι. Παραδέχτηκε, όμως, ότι της έδωσε 7.000 ευρώ για την παρουσία της στα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» μαζί με άλλες κοπέλες, στη βίλα Αρκορε του Μιλάνου.
Στο μεταξύ, η Δικαιοσύνη είχε κι άλλα «ράμματα για τη γούνα» του καβαλιέρε. Χθες η Εισαγγελία της Ρώμης διέταξε έρευνα και για άλλα ροζ πάρτι στην πρωθυπουργική βίλα του Καστέλο ντι Τορ Κρεσέντσα. Οι εισαγγελίες της Ρώμης και του Μιλάνου βρίσκονται σε συνεννόηση για τη συγχώνευση των δύο υποθέσεων. Φυσικά οι γυναικείες οργανώσεις της Ιταλίας πανηγυρίζουν και πολλές αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες καλούν τα μέλη τους «να κατέβουν μαζικά έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου στις 6 Απριλίου». Αντίστοιχες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και οι φίλοι του Μπερλουσκόνι με το σύνθημα «Ας κάνουμε κάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ