Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Επίθεση με βιτριόλι - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ!



Οι Επιθέσεις με Βιτριόλι

ειναι ενα αρκετά συχνό φενόμενο στην εποχη μας.Συνηθως γινεται για λόγους εκδίκησης και τα
περισσότερα θύματα ειναι γυναικες.Διαταραγμένα Ψυχικά άτομα ειναι αυτά που προβαίνουν σε τέτοιου είδους επιθέσεις με Βιτριολι.Αυτή η ουσία μπορεί να την βρεί κανείς παντού.Το βιτριόλι ή θειικό οξύ είναι χημική ένωση με μοριακό τύπο H2SO4. Είναι πλήρως διαλυτό στο νερό σε όλες τις συγκεντρώσεις. Είναι ισχυρό οξύ, καυστικό και προκαλεί ...

....εγκαύματα αν πέσει στο δέρμα.
Κύριες χρήσεις του είναι τα υγρά μπαταρίας διαφόρων οχημάτων, η κατεργασία ορυκτών, η παρασκευή λιπασμάτων, η διύλιση του πετρελαίου, η κατεργασία αποβλήτων και η χημική σύνθεση. Το Βιτριόλι λοιπον οταν πέσει στο δέρμα προκαλεί σοβαρα εγκαυματα.

Τροποι αντιμετώπισης

Το εγκαυμα αυτό απαιτεί ιατρική φροντίδα. Ο έντονος πόνος και ο φόβος προκαλούν πανικό στον πάσχοντα, καταπληξία και απώλεια ψυχραιμίας στο περιβάλλον του. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η διατήρηση της ψυχραιμίας. Οφείλουμε να βοηθήσουμε αμέσως αυτόν που φέρει το έγκαυμα να απαλλαγεί από τα ρούχα του, ενώ συγχρόνως πλένουμε το έγκαυμα με κρύο νερό. Πλύση με νερό μισή ώρα μετά το έγκαυμα δεν έχει νόημα ή ωφέλεια.

Μετά την πλύση με νερό προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον πάσχοντα. Του προσφέρουμε ροφήματα και τα συνήθη παυσίπονα. Προσοχή χρειάζεται στη χορήγηση ασπιρίνης επειδή υπάρχει φόβος για γαστρορραγίας, αφού και το έγκαυμα δρα με τον ίδιο περίπου μηχανισμό στο βλεννογόνο του στομάχου. Χωρίς τοποθέτηση αλοιφών ή άλλων ουσιών, καλύπτουμε το έγκαυμα με καθαρά πάνινα ρούχα (όχι χνουδωτά) και τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο.



-Troktikaras-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ