Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟΥΣ 20 ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ


Στο πάνθεον της προπονητικής έχει περάσει ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός προπονητής κατετάγη στη 17η θέση των πιο επιδραστικών τεχνικών όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Η μυθική επιτυχία του Ότο Ρεχάγκελ με την εθνική Ελλάδας στο Euro 2004 ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του Γερμανού τεχνικού εξασφαλίζοντας την υστεροφημία του.

Αδίκως χαρακτηρίστηκε ως μετρ του αντιποδοσφαίρου με ειδίκευση στην αμυντική τακτική κάτι που ασφαλώς δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την φιλοσοφία του "Χερ Ότο". H ιστοσελίδα "equaliserfootball" κατέταξε τον "Ρεχακλή" στη 17η θέση των πιο πετυχημένων τεχνικών όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.




Μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Στα 9 χρόνια που έμεινε στον πάγκο της Εθνικής το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ακολουθούσε συγκεκριμένο μοντέλο στο παιχνίδι της, εγείροντας αντιδράσεις από τον ξένο Τύπο για το μονότονο στιλ που λάνσαρε.

Ο Ότο Ρεχάγκελ είχε την απάντηση. "Θα παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο όταν θα έχουμε τους Μέσι, Κακά, Ινιέστα και Τσάβι στην ομάδα".

Το "Zonal Marking" αναγνώρισε το προπονητικό δαιμόνιο του άλλοτε τεχνικού της Μπάγερν Μονάχου ανακηρύσσοντας την Ελλάδα ως την πιο πετυχημένη ομάδα της δεκαετίας!
Μόλις μία θέση πάνω από τον Ρεχάγκελ βρίσκεται ο Ζοζέ Μουρίνιο (16ος). Κορυφαίος τεχνικός όλων των εποχών αναδείχθηκε ο Τζίμι Χόγκαν (Ουγγαρία, 1949-1957), ενώ ακολούθησαν οι Βίκτορ Μασλόφ και Ρίνους Μίχελς.

Αναλυτικά οι 20 κορυφαίοι προπονητές όλων των εποχών

1. Τζίμι Χόγκαν
2. Βίκτορ Μασλόφ
3. Ρίνους Μίχελς
4. Ελένιο Χερέρα
5. Χέρμπερτ Τσάπμαν
6. Αρίγκο Σάκι
7. Βαλερί Λομπανόφσκι
8. Μπράιαν Κλάφ
9. Βιτόριο Πότσο
10. Μπιλ Σάνκλι
11. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
12. Μπομπ Πέισλι
13. Σερ Ματ Μπάσμπι
14. Κάρλος Μπιάνκι
15. Τζοβάνι Τραπατόνι
16. Ζοζέ Μουρίνιο
17. Ότο Ρεχάγκελ
18. Τζακ Ρέινολντς
19. Μπέλα Γκούτμαν
20. Γκι Ρου

ΠΗΓΗ SPORT24.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ