Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Προσοχή στα κουτάκια αναψυκτικών

Μια γυναίκα πήγε με το σκάφος της για μια διήμερη εκδρομή. Πήρε μαζί της μερικά κουτάκια αναψυκτικών τα οποία και άφησε στο ψυγείο του σκάφους. Την δεύτερη ημέρα της εκδρομής την μετέφεραν επειγόντως στο νοσοκομείο απευθείας στην εντατική μονάδα. Πέθανε δύο ημέρες αργότερα….
Η αυτοψία έδειξε ότι πέθανε από Leptospirosis. Μετά από διάφορες εξετάσεις βρήκαν ότι τα κουτάκια των αναψυκτικών είχαν μολυνθεί από ούρα αρουραίων, ίχνη των οποίων βρέθηκαν αποξηραμένα στο στόμιο των κουτιών και τα οποία περιέχουν επικίνδυνα τοξικά και άλλες δηλητηριώδες ουσίες. Προφανώς η άτυχη γυναίκα δεν χρησιμοποίησε ποτήρι η καλαμάκι για να καταναλώσει το αναψυκτικό της, αλλά το ήπιε απευθείας από το κουτί.
Τα κουτιά των αναψυκτικών συνήθως αποθηκεύονται σε αποθήκες και στη συνέχεια μεταφέρονται με φορτηγά στα σημεία πώλησης όπου και τοποθετούνται στα ψυγεία ή ράφια καταστημάτων, χωρίς ασφαλώς να πλένονται. Μελέτες της NYCU, έδειξε ότι η επιφάνεια των κουτιών αυτών, είναι πιο μολυσμένα και από δημόσιες τουαλέτες, γεμάτο από μικρόβια και βακτηρίδια.
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν, πλένεται καλά τα κουτάκια των αναψυκτικών πριν τα βάλετε στο στόμα σας και ίσως έτσι προλάβετε άλλα θανατηφόρα επεισόδια.
Ξέρετε ότι αν όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας, ανακύκλωναν τα αλουμίνια κουτάκια που αγοράζουμε (κουτάκια αναψυκτικών, μπύρας) οι ελληνικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειώνονταν κατά 250.000 τόνους ετησίως; Για αυτό το λόγο ανακυκλώστε τώρα.
Προσοχή στην παραπλανητική σήμανση!
Τα παρακάτω δύο σήματα αν και μοιάζουν μεταξύ τους, διαφέρουν πολύ στην ουσία τους. Το πρώτο αφορά προϊόντα που προέρχονται από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη, ενώ το δεύτερο διατείνεται απλώς πως το προϊόν είναι «ανακυκλώσιμο» (πράγμα που σημαίνει πως το προϊόν αυτό χρησιμοποιεί παρθένες πρώτες ύλες και η μελλοντική ανακύκλωσή του επαφίεται στην καλή βούληση του καταναλωτή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ