Ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να εξελίξει την ζωή του γίνεται ιδιαίτερα εφευρετικός για να έχει όφελος από την τεχνολογία.
Στην Κίνα υπάρχει το bullet train, η διάσημη αμαξοστοιχία που στα ελληνικά θα την ονομάζαμε το «τρένο σφαίρα» και συνδέει το Πεκίνο με το Γκουαντζού. Ενδιάμεσα υπάρχουν περίπου 30 στάσεις για αποβίβαση κι επιβίβαση. Αν υπολογίσουμε πως σε κάθε στάση χρειάζονται 5 λεπτά για αυτήν την διαδικασία, σημαίνει ότι για τις 30 στάσεις απαιτούνται περίπου...
δυόμισι ώρες ταξίδι.
Πως γίνεται η επιβίβαση κι η αποβίβαση.
Το συγκεκριμένο τρένο λοιπόν λύνει το πρόβλημα της σπατάλης του χρόνου στον κάθε σταθμό που φτάνει με την παρακάτω διαδικασία: Πάνω στην οροφή του τρένου -όπως θα δείτε και στο βίντεο- υπάρχει προσαρμοσμένη μία πλατφόρμα η οποία συνδέεται με το εσωτερικό του τρένου. Σε αυτήν μπαίνουν οι επιβάτες που θέλουν να αποβιβαστούν στον επόμενο σταθμό.
Εκείνοι που βρίσκονται ήδη στην επόμενη στάση και περιμένουν να επιβιβαστούν στο τρένο, μπαίνουν σε μία άλλη πλατφόρμα και περιμένουν εκεί. Μόλις φτάσει το τρένο αφήνει την πλατφόρμα, που είναι προσαρμοσμένη στην οροφή του και προσαρμόζει επάνω του την καινούργια, με τους νέους επιβάτες
Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται αδιάκοπα το ταξίδι του τρένου. Κάθε φορά η νέα πλατφόρμα που εισάγει τους επιβάτες μέσα στο τρένο, στη συνέχεια προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του βαγονιού για να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Αντιλαμβάνεστε τώρα πόσο μικρότερη γίνεται αυτή η διαδρομή με το τρένο «σφαίρα» ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση το τρένο «αστραπή».
pyles.tv
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ