Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Πρόκειται για 172 κιλά εκρηκτικής ύλης μεγάλης ισχύος PG2 που εξαφανίστηκαν από αποθήκες πυρομαχικών στο χωριό Παλώδεια της επαρχίας Λεμεσού. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η κλοπή έγινε με συνεργασία από μέσα. Δύο υπαξιωματικοί που είχαν την ευθύνη της φύλαξης τελούν υπό κράτηση, όμως οι έρευνες είναι ακόμα στο σκότος.

Οι δράστες διέρρηξαν την αποθήκη και άλλαξαν τις κλειδαριές, ενώ εκτιμάται ότι τα εκρηκτικά βγήκαν από την πύλη του στρατοπέδου με ιδιωτικό ή στρατιωτικό όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού Τύπου, για σκοπούς ενημέρωσης και συλλογής στοιχείων έφτασε στην Κύπρο κλιμάκιο της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής, η οποία εξετάζει τις επαφές σε Κύπρο και Ελλάδα, Ελλαδιτών αξιωματικών, αλλά και μελών των οικογενειών τους που υπηρετούν στο νησί. Φέρεται μάλιστα να έχουν διενεργηθεί έρευνες σε σπίτια και υποστατικά Ελλαδιτών αξιωματικών, συγγενών και φίλων τους και στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας αρνήθηκε χθες να επιβεβαιώσει οτιδήποτε. «Δεν υπάρχει οτιδήποτε στο χέρι που να μπορεί να πει κανείς μετά βεβαιότητας. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», σημείωσε, ενώ για τις πληροφορίες περί ενδιαφέροντος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είπε πως ενδέχεται να ήταν προληπτική.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=190993

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ